projecten

recent project van Airdog Benelux met partner 247SchoneLucht.com :https://issuu.com/erpsekrant/docs/erpsekrant_2022_35

Voor de volledige tekst : lees hieronder

In 85 klaslokalen in deze regio komt een Keldonkse luchtreiniger te staan, geleverd door Femke van Zetten. “Zo’n reiniger verkleint de kans op besmettingen met corona en verlicht daarmee de zorgen van scholen.”

Een luchtreiniger in een klas? Vertel: waarom?

“Dat heeft natuurlijk met corona te maken. Er was de afgelopen jaren veel uitval van leerkrachten. Soms werden hele klassen naar huis gestuurd, omdat er ook geen vervanging was. Dat heeft heel veel gedoe gegeven. Veel sores. Kostte ook klauwen met geld. En dus zijn veel scholen op zoek gegaan naar luchtreinigers.”

En toen kwamen ze bij jou uit?

“Nou … eerlijk gezegd: niet meteen. Scholengemeenschap Verdi had een paar reinigers staan, maar die bevielen niet. De filters moesten regelmatig worden vervangen. Dat kost handenvol geld. Daarop zijn ze verder gaan zoeken. En toen kwamen ze bij mij uit. Ook omdat ik zelf al in gesprek was met de Antoniusschool in Keldonk.”

Wat maakt jouw reinigers anders?

“Het grootste verschil is dat je onze filters niet hoeft te vervangen, maar schoon kunt maken en dus kunt hergebruiken. Dat kan heel eenvoudig: met water en een borsteltje. Gewoon onder de kraan dus. Kost je een paar minuten. Meer niet. Je hoeft geen wiskunde gestudeerd te hebben om te begrijpen dat je dit veel geld kan besparen.”

Daarop hebben ze meteen 85 reinigers besteld?

“Haha … Nee hoor. Ik heb eerst gezegd: probeer er eens gewoon een. Dat hebben ze gedaan. Na een paar weken hebben we weer contact gehad. De school waar de Airdog reiniger stond, was enthousiast. Kinderen vertelden dat de lucht in de klas ‘lekkerder’ was. En er waren zelfs kinderen die het op was gevallen dat ze niet meer hoefden te niezen als ze de klas binnen kwamen lopen. En dat kan kloppen. Want wij maken de lucht schoon. Wij verwijderen stoffen en vuiltjes. Ook kinderen met hooikoorts, astma of een stoffenallergie hebben daardoor bewezen veel minder last van klachten als onze reinigers in de klas staan. In ieder geval: uiteindelijk kwam dus die order voor 85 reinigers.”

Als het helpt om klachten te voorkomen, dan zul je het wel druk hebben, toch?

“Ja. Maar het is vooral nog veel prediken wat we doen. Dus: vertellen wat onze apparaten kunnen. Er is in ons land nog veel onbekendheid. In andere landen zijn ze al wat verder. In Duitsland bijvoorbeeld krijgt een school subsidie op de aanschaf van een luchtreiniger. En in België heeft een professor onderzocht dat kinderen tot wel twaalf keer minder risico op besmetting hebben als de lucht wordt gereinigd. In Nederland heeft de politiek het drukker met andere dingen dan schone lucht … Zal ik het zo maar netjes verwoorden ;-)”

Je doet dit sinds dit jaar met je eigen bedrijf, toch?

“Ja, met 247SchoneLucht.com Ik ben vier jaar geleden gestopt met mijn bedrijf en ging toen mijn man Martin ondersteunen. Hij is importeur van de Airdogs voor de Benelux en werkt met agenten. Ik raakte zo enthousiast dat ik besloot om zelf zo’n agent te worden; en dan specifiek voor deze regio. Dat bevalt me hartstikke goed. Het is zinvol en waardevol om te werken aan een schonere lucht. Dat doe ik trouwens niet alleen voor scholen, maar ook voor bedrijfsleven en particulieren. Maar zoals ik al zei: dat is vooral nog veel informatie geven. Veel praten ook. Gelukkig gaat me dat goed af ;-)”

Voor informatie kunt u contact opnemen met Femke vd Berg 0610781442